Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Ordensregler

Sidens indhold

  1. Visning af film og streamet tv og brug af computerspil

  2. E-sport

  3. Mobiltelefon

  4. IPads 

  5. Brug af egen bærbar computer på skolen

  6. Elever der forlader skolen

  7. Frihed uden for ferieplanen

  8. Sygefravær

  9. Rygning og andre nikotinprodukter

  10. Uhensigtsmæssig adfærd, trusler, vold mv. fra elever

1. Visning af film og streamet tv og brug af computerspil

På Pindstrupskolen bruges film og tv-udsendelser som en del af undervisningen. Det er den enkelte lærers/pædagogs ansvar at Medierådets anbefalinger for at aldersgrænserne for visning af film og tv følges. Personalet sætter sig altid grundigt ind i filmens handling inden filmen vælges og sikrer, at en elev altid skal kunne forlade en filmvisning i undervisningen, hvis filmen er for voldsom.

Hvis personalet vælger at vise en film, der ikke er alderssvarende indhentes der samtykke hos forældrene.

Brug af computerspil

Samme regler som visning af film eller tv

2. E-Sport

For at kunne få adgang til deltagelse i E-sport kræver det en forældregodkendelse, da spillets vejledende PEGI-mærkning kan have en højere vejledning end barnets alder.

Computerne der spilles på, har faste anonymiserede brugerkonti. Eleverne må IKKE bruge deres brugerkonto. Det bliver derfor heller ikke muligt at bruge penge i spillet. 

PEGI-mærkning er vejledende i forhold til spillet uden brugerdefinerede begrænsninger. På Pindstrupskolen har vi begrænsninger på spillene. f.eks. har vi fjernet visuelle-effekter (Blod) i CS-GO og at eleverne ikke kan bruge penge, hvilket man kan med en privat bruger.

Med PEGI-mærkning følger ikoner der beskriver hvilket indhold man kan støde på i spillet.


3. Mobiltelefon

På Pindstrupskolen ser vi mobiltelefonen som et pædagogisk redskab. Man aftaler i de enkelte teams i samarbejde med forældrene, hvorledes man håndterer elevers brug af mobiltelefon. Hvis mobiltelefonen griber forstyrrende ind i undervisningen, kan den lægges væk og kun findes frem i pauserne eller efter skole – inden man når dertil skal eleven dog have forstået, at næste skridt er, at personalet lægger mobilen væk. Hos alle elever kan der være undtagelse fra reglerne, hvis det vurderes pædagogisk nødvendigt. 

 

4. IPads

I Syddjurs Kommune har byrådet vedtaget, at alle skoleelever fra 2. til 9. klasse, skal have en iPad eller Chrome Book stillet til rådighed i deres skoletid. Der stilles et klassesæt til rådighed for elever i 0. og 1. I forbindelse med udlevering af iPads og Chrome Book gives samtidig et sæt retningslinjer for anvendelse af diverse devices på Pindstrupskolen til elever og forældre.

IPads i taxa
Det er efter aftale med taxaselskabet tilladt for eleverne at anvende deres iPads under transport i taxa til og fra Pindstrupskolen.


5. Brug af egen bærbar computer på skolen

Det er tilladt at medbringe sin egen bærbare pc på skolen og bruge den til undervisningsbrug eller spil o.l. i pauser. Den medbragte pc må kun kobles op på skolens trådløse netværk. Eleverne medbringer egen pc på eget ansvar.


6. Elever der forlader skolen

Hvis en elev uretmæssig forlader skolen eller gruppen, skal der straks iværksættes en eftersøgning. Samtidig underrettes ledelsen. Tidsgrænsen kan dog vurderes, hvis vedkommende elev har et fast mønster og man er sikker på, at eleven kun gemmer sig i nærområder og/eller har brug for selv at komme tilbage.

Hvis eleven ikke umiddelbart er at finde – efter ca. 15 minutters søgen – skal forældrene informeres, og det videre forløb aftales. Dette kan fx være, at forældrene kommer til stede og deltager i eftersøgningen, at flere medarbejdere deltager i eftersøgningen m.v. I tilfælde af, at det ikke efter lang tids søgen lykkes at finde eleven og det ej heller lykkes at få fat i en forældre, må personalet i samarbejde med ledelsen vurdere, hvad der skal gøres. En mulighed er at kontakte politiet.

Der udarbejdes en beskrivelse af episoden samt angivelse af tid og sted i AULA.

Udflugt, lejrskole m.v.
Hvis en elev på en udflugt ikke vil følges med gruppen, må de voksne på bedst mulig måde fortsat varetage tilsynet af alle eleverne, samtidig med at der iværksættes foranstaltninger over for den pågældende elev. De voksne må kontakte skolen og forældre. Det er vigtigt i denne sammenhæng, at teamet inden en udflugt, lejrskole, hyttetur e.l. vurderer om det er en aktivitet, som alle elever kan deltage i. Teamet tager i samråd med ledelse og forældre stilling til, hvilke tiltag der skal iværksættes i relation til eleven i forbindelse med at udflugten/lejren forlades.


7. Frihed uden for ferieplanen

Forældrene opfordres til at begrænse anmodninger om frihed for undervisning til et minimum. Teamet kan give fri for undervisning i enkelte timer og op til en dag efter skriftlig eller telefonisk henvendelse fra forældrene. Hvis frihed for undervisning ønskes ud over en enkelt skoledag, fremsendes anmodningen til skolelederen.


8. Sygefravær

Gyldig grund til udeblivelse fra undervisningen er normalt kun sygdom. I forhold til vores elevmålgruppe kan der dog også være andre grunde som f.eks. læge- eller tandlægebesøg eller behandling/terapi eller lignende. Forældrene bedes venligst meddele elevens gruppe om morgenen, hvis deres barn er fraværende.


9. Rygning og nikotinprodukter

Siden 2021 har røg og nikotinfri skoletid været et lovkrav på alle skoler. Røg- og nikotinfri skoletid betyder, at der ikke må ryges, dampes eller snuses i skoletiden – hverken på eller uden for matriklen. 

Ifølge loven omfatter røg- og nikotinfri skoletid alle tobaksrelaterede produkter. Det betyder alle produkter med tobak og nikotin, der ikke er godkendt som lægemidler. Det omfatter også øvrige relaterede produkter som fx e-cigaretter uden nikotin.

Ovenstående gælder også ved skolearrangementer udenfor skolen, dvs. lejrskoler, ture, ekskursioner o.l.


10. Uhensigtsmæssig adfærd, trusler, vold mv. fra elever

I konkrete situationer, hvor den enkelte elev opfører sig særdeles uhensigtsmæssigt – f.eks. udøver fysisk vold mod personale, udøver fysisk vold mod en anden elev, løber rundt på taget, forlader skolen, kaster med sten osv. – kan det være nødvendigt at kontakte hjemmet og orientere om situationen eller få den pågældende elev afhentet - evt. bragt hjem med taxa.

Det er heldigvis sjældent, at førnævnte episoder opstår, og der bliver på Pindstrupskolen gjort alt for at forebygge, at sådanne situationerne opstår.

Men der kan opstå hændelser, hvorefter det er nødvendigt, at eleven sendes hjem.

I ovennævnte situationer vil der altid blive udarbejdet et notat.

 I øvrigt henvises der til bekendtgørelse om fremme af god ro og orden i Folkeskolen. Bekendtgørelse nr. 1951 af 11/12/2020.

https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2020/1951